Τηλεφωνικές παραγγελίες στο  241 023 0240

Ωράριο εξυπηρέτησης  Δευτέρα – Παρασκευή | 8:30 – 16:30

Αγορά laptop : Τι να προσέξω;

Πριν την αγορά laptop ο καθένας μας θα ήθελε να είναι σίγουρος για τα βασικά χαρακτηριστικά τα οποία θα πρέπει να προσέξει ώστε να βρει το κατάλληλο laptop.

Ποια χαρακτηριστικά να κοιτάξω για την αγορά laptop λοιπόν;

  • Για να κάνουμε την σωστή αγορά laptop πρέπει να σκεφτούμε γιατί χρειαζόμαστε το laptop πόσο θα το χρησιμοποιούμε κλπ.
  • 1o χαρακτηριστικό που θα πρέπει να προσέξουμε για την αγορά laptop είναι το μέγεθος της συσκευής. Αν η φορητότητα είναι σημαντική τότε το μέγεθος του laptop που θα αγοράσουμε θα πρέπει να είναι μικρό, π.χ.  11.6″.  Από το μέγεθος που θα επιλέξουμε φυσικά εξαρτάται και η οθόνη του laptop. Μία μεγαλύτερη οθόνη μπορεί εύκολα να θεωρηθεί πιο άνετη από μία μικρότερη η οποία πολλές φορές μπορεί να γίνει κουραστική για τα μάτια μας και να δυσκολέψει την ανάγνωση.

Αν πάλι δεν ενδιαφερόμαστε για την αγορά laptop λόγω της εύκολης μετακίνησης του και ενδιαφερόμαστε απλώς για την αντικατάσταση ενός desktop δεν χρειάζεται να δώσουμε τόση σημασία στο μέγεθος αλλά στα άλλα βασικά χαρακτηριστικά του. Για παράδειγμα το  σκληρό δίσκο. Η αγορά laptop με ένα καλό σκληρό δίσκο είναι σημαντική καθώς από αυτόν εξαρτώνται η ταχύτητα του laptop, η διατήρηση της θερμοκρασίας του και το πόσο μπαταρία καταναλώνεται. Παρόλα αυτά το είδος δίσκου που θεωρείται καλύτερο και καταλληλότερο για τα laptop  είναι ο δίσκος SSD γιατί προσφέρει μεγαλύτερη ταχύτητα, διατηρεί σταθερή τη θερμοκρασία του laptop ενώ ταυτόχρονα καταναλώνει μικρότερο ποσοστό της μπαταρίας του απ’ ότι ένας απλός σκληρός δίσκος.αγορά laptop

  • Ακόμη ένα σημαντικό χαρακτηριστικό που πρέπει να προσέξου πριν την αγορά laptop είναι ο επεξεργαστής της συσκευής που σκεφτόμαστε να επιλέξουμε. Αν σκοπεύουμε να χρησιμοποιούμετο laptop μας σε καθημερινή βάση κάνοντας απλά πράγματα ( χαζεύοντας στο διαδίκτυο, παρακολουθώντας βίντεο κλπ.) τότε ένας επεξεργαστής i5 ή/ και i3 θα μας εξυπηρετήσει. Αν πάλι προορίζουμε το laptop μας για κάποια πιο συγκεκριμένη χρήση με περισσότερες απαιτήσεις, πχ. gaming τότε ο επεξεργαστής του θα πρέπει να είναι επιδόσεων 7 και πάνω.

Αν δεν είμαστε σίγουροι για τον επεξεργαστή που χρειαζόμαστε, μια αναζήτηση στο google θα μας βοηθήσει να επιλέξουμε και να συγκρίνουμε διάφορους επεξεργαστές ώστε να βρούμε αυτόν που είναι καταλληλότερος για μας ή μπορείτε να επικοινωνήσετε με κάποιον ειδικό όπως τους ιδιοκτήτες κάποιου αντίστοιχου site ( buy4you ).

  • Η μνήμη RAM είναι επίσης πάρα πολύ σημαντική για την αγορά laptop. Όσο μεγαλύτερη είναι τόσο πιο πολλές καρτέλες θα μπορούμε να έχουμε ανοιχτές την ίδια στιγμή και τόσο πιο γρήγορα θα ανταποκρίνεται η συσκευή μας υπό τέτοιες συνθήκες. Ένα laptop με μνήμη 8GB είναι αρκετά γρήγορο και μπορεί να ανταποκριθεί εύκολα σε απλές αλλά και σε πιο απαιτητικές εργασίες. Τα laptops που προορίζονται για gaming έχουν συνήθως μνήμη γύρω στα 32GB αφού η γρήγορη ανταπόκριση είναι απαραίτητη για την ευχαρίστηση του χρήστη.
  • Τέλος αυτό που θα πρέπει να προσέξουμε πολύ στην αγορά laptop είναι η μπαταρία της συσκευής. Η απόδοση της είναι κάτι που θα πρέπει να μας απασχολεί πολύ, ιδιαίτερα αν ο βασικός λόγος που θέλουμε να αγοράσουμε ένα είναι η φορητότητα. Όσο μεγαλύτερη είναι η μπαταρία μας τόσο μεγαλύτερος θα είναι και ο χρόνος αναμονής. Βέβαια ο χρόνος αναμονής της εξαρτάται και από την ενέργεια που καταναλώνουν η οθόνη, ο επεξεργαστής, η κάρτα γραφικών και ο σκληρός δίσκος/ δίσκος SSD. Ο χρόνος αναμονής συνήθως αναγράφεται από τον κατασκευαστή. Αν μετακινήστε συχνά και πιστεύετε ότι θα χρησιμοποιήτε το laptop αρκετές ώρες εκτός σπιτιού επιλέξτε μια συσκευή με χρόνο αναμονής τουλάχιστον 6 ώρες και φροντίστε για την συντήρησή της μπαταρίας του.

Πώς συντηρώ την μπαταρία ενός laptop; Είναι αρκετά απλό. Υπάρχουν 3 βασικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να συντηρήσετε την μπαταρία σας.

  1.  Αποσυνδέστε το καλώδιο φόρτισης όποτε αυτή είναι πλήρης καθώς το να διατηρήτε συνδεδεμένο το καλώδιο παρόλο που η φόρτιση έχει ολοκληρωθεί φθείρει τη μπαταρία σας.
  2.  Εάν χρησιμοποιήτε το laptop σας μόνο στο σπίτι αφαιρέστε τελείως την μπαταρία του και τοποθετήστε τη πίσω μόνο εάν χρειαστεί να το χρησιμοποιήσετε όταν δεν υπάρχει πρίζα για να το συνδέσε το κοντά σας.
  3. Μια φορά το μήνα αφήστε το laptop σας να αποφορτιστεί πλήρως καθώς αυτό είναι ωφέλιμο για τη συντήρηση της μπαταρίας του.

 

Αν ακόμη έχετε αμφιβολίες για το laptop το οποίο είναι κατάλληλο για εσάς και δεν ξέρετε ποια θα ήταν η σωστή αγορά laptop μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω του site μας, buy4you, ή τηλεφωνικά στον αριθμό που θα βρείτε στη σελίδα μας στο Facebook .

αγορά laptop

 

Miltos Kates

Γειά σας, είμαι ο Μίλτος Κατές και είμαι διαχειριστής του ηλεκτρονικού καταστήματος buy4you.gr. Ασχολούμαι για πάνω απο 5 χρόνια με την διαχείριση του καταστήματος και είμαι πάντα πρόθυμος για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας!

Call Now Button